Blackjackspelregels boekrecensie

De vorige keer hebben we voor het eerst aandacht besteed aan een boek om je beter blackjack te leren spelen of je in boekenelk geval tips daarvoor te geven. Toen hebben we gekeken naar The World’s Greatest Blackjack Bookdat ondanks de nogal pretentieuze titel, toch zeker zijn verdienste kent. Vandaag behandelen we Blackjack – A Winner’s Handbook en ook deze titel is wellicht wat pretentieus, maar ook bij dit boek is dat niet geheel zonder reden, want ook dit boek behandeld veel verschillende aspecten van het blackjack spel en geeft je verschillende tips en trucs waardoor je waarschijnlijk ook vaker zult gaan winnen met blackjack.

Ook online blackjack

Om maar meteen met de conclusie in huis te vallen: Blackjack – A Winner’s Handbook is eigenlijk een beter boek dan The World’s Greatest Blackjack Book (wat deze titel toch een beetje teniet doet, maar dat terzijde). The World’s Greatest Blackjack Book is zeker geen slecht boek en behoort tot de beste blackjack boeken die je kunt kopen, maar is op één vlak toch een beetje achterhaald. Er staat namelijk niets specifieks in over online blackjack en dat heeft Blackjack – A Winner’s Handbook dus wel.

Het boek bestaat al sinds de jaren 70, toen er nog helemaal geen internet was, laat staan online blackjack. In 2001 is het boek echter helemaal herzien. Er kwam een nieuwe indeling, kleine foutjes zijn uit de tekst verwijderd en, het belangrijkste, er werd een helemaal nieuw en uitgebreid deel over online blackjack toegevoegd. Want hoewel het spel natuurlijk hetzelfde blijft of je nu offline of online speelt en veel technieken en strategieën ook online werken, zijn er toch zeker verschillende tussen online en offline spel.

Uitgebreide informatie

Natuurlijk wordt ook in Blackjack – A Winner’s Handbook de basis van het spel behandeld, maar dat zal voor de meeste bezoekers van deze site niet zo boeiend zijn, maar gelukkig gaat het boek veel dieper en geeft het uitgebreide informatie over haast alle aspecten van het blackjack spel. Zo is er natuurlijk uitgebreid aandacht voor verschillende systemen om kaarten te tellen. Daarbij wordt ook het Target 21 systeem behandeld en alleen al hierom is dit boek het lezen waard.

Target 21 is een telsysteem dat op een totaal andere manier werkt dan alle andere telsystemen en daardoor moeilijk uit te leggen is in een paar regels. Dit systeem wordt overigens ook veel aangevallen in de blackjack wereld, maar het is goed om ook dit systeem te leren, al is het maar om een andere manier te leren om naar de kaarten te kijken.

Verder schenkt het boek ook de nodige aandacht aan professionele blackjack spelers. Niet alleen hoe zij hun geld verdienen, maar ook hoe zij te werk gaan om hun risico’s te minimaliseren. De belangrijkste hoofdstukken van het boek zijn echter de hoofdstukken die gaan over geldbeheer en zelf-management. Dit is iets dat zeker door beginnende spelers nog weleens over het hoofd wordt gezien, maar behoort tot de sleutel tot succes bij blackjack. Al met al is dit boek dus zeker een aanrader en eigenlijk een must voor iedere blackjack liefhebber.