De voordelen van Surrender bij Blackjack

De optie om voor Surrender te kiezen bij Blackjack wordt eigenlijk door te weinig mensen gebruikt. Er is een hardnekkig idee onder veel blackjack spelers dat het gebruiken van de surrender optie zinloos is of zelf tegen je zou werken. En dan hebben we het nog niet eens over de spelers die eigenlijk niet eens weten dat het überhaupt een optie is om voor surrender te kiezen bij blackjack. Dus vandaag gaan we de surrender optie eens uit het verdomhoekje halen. Surrender kan namelijk wel degelijk in je voordeel werken als je blackjack aan het spelen bent.

Wat is surrender

Zoals gezegd zijn er genoeg mensen die niet eens weten dat de surrender optie bestaat, laat staan dat ze weten wat deze optie inhoudt. Daarnaast heb je nog een grote groep mensen die wel van het bestaan afweten, maar niet meer precies weten hoe het ook alweer zit, omdat zij deze optie nooit echt gebruiken. Daarom nu eerst maar even een korte uitleg van wat surrender nu precies inhoudt bij blackjack.

Surrender is het Engelse woord voor opgeven en de actie is wat dat betreft vergelijkbaar met folden bij poker. Surrender is anders dan Stand. Want bij die laatste optie neem je zelf geen actie meer, maar de deler nog wel. Bij surrender geef je aan helemaal niet met je kaarten te willen spelen en door te willen gaan naar de volgende hand. De ronde eindigt dan ook meteen, maar je mag als speler wel de elft van je inzet houden.

Waarom surrender gebruiken

Om goed te kunnen begrijpen waarom het gebruik van surrender belangrijk is voor een goede blackjack strategie, is het belangrijk te onthouden dat het doel van het spel is om de deler te verslaan. Natuurlijk is het fijn en leuk als je dit doet door blackjack te maken. Maar elke ronde opnieuw is en blijft het je doel om de deler te verslaan en dat kan ook op andere manieren dan blackjack gedeeld krijgen.

Het gaat er dus om om zo vaak mogelijk de beste hand te hebben. Daarom zijn er ook letterlijk boeken volgeschreven over wat te doen als de deler een soft 17 heeft. Maar dat terzijde. In dat kader is ook surrender belangrijk. Als je een hand hebt die de hand van de deler hoogstwaarschijnlijk niet zal gaan verslaan, dan is het beter om de surrender optie te gebruiken, dan om door je chips heen te blazen met handen die je toch gaat verliezen.

Natuurlijk kan het een beetje irritant zijn en misschien zelfs een beetje onnatuurlijk aanvoelen om een hand niet te spelen bij blackjack. Maar blackjack is een spel voor de langere termijn en niet voor de snelle winst. Door goed gebruik te maken van de surrender optie, kun je het huisvoordeel op de langere termijn verlagen en dus je winsten verhogen. Zoals altijd raden we je aan om ook deze strategie eerst eens te proberen aan een gratis blackjack tafel.