Dubbelen met de “Rule of 9”

blackjack tipsEr is weer een nieuwe maand aangebroken en dat beteken ook weer een nieuwe blackjack tip waar je hopelijk je voordeel mee kunt doen. We hebben al een paar keer tips gegeven die te maken hadden met het dubbelen en vandaag hebben we weer een tip voor je die te maken heeft met dubbelen. Hopelijk kan deze tip je helpen een betere beslissing te maken wanneer wel of juist niet te dubbelen om zo je winst te maximaliseren en je verlies zo klein mogelijk te houden. De zogeheten “Rule of 9” is hier een handige tool voor, dus laten we eens kijken wat deze regel inhoudt.

Dubbelen met een soft hand

Je hebt natuurlijk pas echt wat aan deze tip als je weet wat dubbelen inhoudt en wat je ermee kunt doen. Mocht dit nog niet duidelijk voor je zijn, dan verwijzen we je naar onze vorige artikelen over dubbelen die je hier en hier kunt vinden. Daarnaast zal je moeten weten wat een soft en een hard hand inhoudt, want de Rule of 9 is alleen van toepassing bij dubbelen bij een soft hand.

Zoals je waarschijnlijk weet, krijgt iedere speler aan het begin van een ronde blackjack twee kaarten gedeeld. De aas kan hierbij 1 of 11 punten waard zijn, die keuze is aan jou. Als je een hand hebt waarbij één van beide kaarten een aas is, dan wordt dit een soft hand genoemd. Als je immers een 10 en een 7 hebt, is dit altijd 17, een hard hand dus. Heb je een aas en een 6, dan kan dit 7 of 17 punten zijn – dit staat niet vast, dus soft hand.

Rule of 9

blackjack dubbelenDe meeste spelers zullen wel weten dat het eigenlijk altijd wel slim is om te dubbelen met een harde 10 of 11. Maar met een soft hand is het vaak wat moeilijker om te bepalen of je nu wel of niet moet dubbelen met een bepaalde hand. Om deze beslissing te maken, is de Rule of 9 je vriend. Met deze simpele regel kun je snel en makkelijk bepalen of je wel of niet moet dubbelen met de hand die je hebt.

Om te beginnen moet je alleen dubbelen met soft hand die naast de aas een 2 tot 7 hebben, dus niet met een aas en een 8 of hoger. Heb je dus een soft hand die kwalificeert om te dubbelen, dan kijk je naar de open kaart van de deler, het puntenaantal van deze kaart tel je op bij het puntenaantal van de kaart die je naast je aas hebt. Als het totaal van deze optelsom 9 of hoger is, dan moet je wel dubbelen – is deze lager, dan moet je niet dubbelen. Zo simpel is het.

Dus stel dat je een aas en een 7 hebt en de deler een 3 laat zien, dan moet je dubbelen, want 7 + 3 is 10 en dat is hoger dan 9. Heb je echter een aas en een 2 en heeft de deler een 5, dan moet je niet dubbelen, want 2 + 5 is 7 en dat is lager dan 9.

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er een paar uitzonderingen op de Rule of 9, maar dit zijn er gelukkig maar een paar, die je zo in je hoofd hebt. De uitzonderingen zijn:

  • Dubbel nooit als de deler een 2 laat zien, de kansen zijn dan niet in je voordeel.
  • Als de deler een 5 of 6 laat zien, heeft deze een zwakke hand. In dat geval dubbel je met alle softs hand van 2 tot en met 6.
  • Dubbel nooit als de deler een 7 of hoger heeft liggen.

Zoals altijd kun je de Rule of 9 natuurlijk zelf gratis uitproberen bij één van de online casino’s op deze pagina.