Menu

Evolution Gaming lanceert Live Free Bet Blackjack

RNG Blackjack

Evolution Gaming behoort al jaren tot de absolute top als het gaat om innovatie en aanbod op het gebied van online kansspelen. Ook deze maand laat het bedrijf weer zien dat het ook niet onterecht is dat zij zo groot zijn geworden.

Met de introductie van Live Free Bet Blackjack brengen zij niet alleen en spel op de markt waarvan het verrassend lang duurt om de titel uit te spreken, maar een spel dat echt nieuwe dingen toevoegt aan het bekende blackjack spel, zonder de essentie en lol van het spel uit het oog te verliezen. Het zou ons dan ook zeker niet verbazen als Evolution Gaming met Live Free Bet Blackjack weer een flinke hit te pakken hebben.

Infinite Blackjack

Live Free Bet Blackjack is een variant op Infinite Blackjack. Dit laatste spel Werd een klein jaar geleden gelanceerd door Evolution Gaming en behoorde al snel tot de populairste live varianten uit de stal van de producent. Bij Infinite Blackjack is het mogelijk om met een onbeperkt aantal spelers aan tafel plaats te nemen en die kunnen allemaal een onbeperkt aantal handen spelen. Vandaar ook Infinite, wat oneindig betekent.

Spelers kiezen bij Infinite Blackjack een tafel en vervolgens deelt de dealer twee kaarten voor de speler en twee voor de deler, allemaal net als bij normaal blackjack dus. Alleen deelt de deler maar twee kaarten voor de spelers en niet voor elke speler apart.

De spelers aan tafel spelen dus allemaal dezelfde hand tegen de dealer. Maar zij kunnen allemaal zelf beslissen wat zij doen met die hand. De gedeelde kaarten worden aan de live tafels gedeeld als echte kaarten, waarna de “persoonlijke” kaarten van de spelers als virtuele kaarten worden gedeeld.

Live Free Bet Blackjack

Bij Live Free Bet Blackjack speel je dus ook met verschillende spelers allemaal dezelfde hand tegen de dealer. Maar, natuurlijk zijn er ook verschillen met Infinite Blackjack en juist die verschillen maken de nieuwe variant zo interessant. Want zoals de naam van het spel wellicht al doet vermoeden, heb je de mogelijkheid om free bets, dus gratis inzetten te doen. Meer specifiek kun je bij deze variant in sommige gevallen gratis splitten en zelfs gratis een double down doen.

Het is niet zo dat je altijd gratis voor double down of split kunt kiezen als de kaarten dat toelaten. Je mag gratis splitten bij elk paar onder de tien. Ook mag je gratis een double down doen als de twee kaarten een harde 9, 10 of 11 zijn. In principe kun je dit allemaal gewoon vergeten, want als je gratis double down of split kunt gebruiken, geeft het spel dit automatisch aan!

Side bets

Naast gratis double down en split, biedt Live Free Bet Blackjack je ook de mogelijkheid om side bets te plaatsen. In totaal zijn er vier verschillende optionele side bets:

  • Any Pair
  • 21+3
  • Hot 3
  • Bust It

Bij die laatste side bet krijg je meer uitbetaalt naarmate de deler met meer kaarten bust gaat. Dus gaat de deler met zes kaarten bust, dan krijg je meer dan als de deler met vijf kaarten bust gaat.

Six Card Charlie

Naast de side bets, is ook de Six Card Charlie regel van toepassing op alle Live Free Bet Blackjack tafels. Deze regel geeft spelers nog meer kans om te winnen. Als een speler zes kaarten heeft en nog steeds niet bust is, dan wint de speler de hand. Ook als de deler 21 heeft gemaakt. Dit is dus een regel die je in sommige gevallen daadwerkelijk wat oplevert en het huisvoordeel nog verder verlaagt!

Al met al is Live Free Bet Blackjack dus een spel dat je niet alleen meer handen per uur laat spelen doordat niet elke speler los kaarten moet krijgen, maar ook een spel met een nog lager huisvoordeel dan normaal al het geval is bij blackjack. Tel daar de mogelijkheid op gratis double downs en splits bij op en de side bets en je hebt een spel dat binnen de kortste tijden tot de populairste blackjackvarianten kan gaan behoren.