Menu

Handen die vaak verkeerd gespeeld worden

Live dealer

Handen die vaak verkeerd gespeeld wordenHoewel er al jaren boeken verschijnen over hoe je het beste blackjack kan spelen en het internet tegenwoordig vol staat met strategieën en kansberekeningen om het de blackjack speler nog makkelijker te maken, worden er toch nog steeds een aantal handen verkeerd gespeeld. Zelfs doorgewinterde blackjack spelers en professionals maken soms zelfs fouten met het spelen van deze handen. Daarom leek ons het een goed idee om eens een paar van deze vaak verkeerd gespeelde handen onder de loep te leggen en te vertellen waar het fout gaat met deze handen en, nog belangrijker, hoe ze het beste gespeeld kunnen worden.

Wat is een soft hand

Voordat we beginnen, is het misschien slim om even uit te leggen wat een soft hand is. Als iemand een soft hand heeft, in dit geval dus een soft 17, dan houdt dit in dat het puntentotaal een ass bevat. Dus in dit geval een aas en een 6. Aangezien je de aas als zowel 1 als 11 kunt tellen, kun je dus een 7 of 17 maken met een aas en een 6, daarom wordt dit een soft 17 genoemd. Heb je een 10 en een 7, dan is dit een hard 17, aangezien je geen ander puntentotaal kunt maken met die hand.

Soft 17

Veel spelers die een soft 17 hebben, maken de fout dat zij passen met deze hand. Nu is het inderdaad ee soort van regel bij blackjack om te passen als je 17 punten hebt, omdat de kans groot is dat je bust gaat als je een kaart bij zou krijgen. Maar dit gaat alleen niet op als je een soft 17 hebt. Door de aas is de kans kleiner dat je bust gaat en groter dat je hoger uit gaat komen. Zeker als de deler een kaart tussen de 3 en 6 heeft liggen, is het slim om gewoon te hitten met een soft 17.

Soft 18 tegen een 9, 10 of aas

Handen die vaak verkeerd gespeeld wordenDe tweede hand waar we vandaag aandacht aan besteden is wellicht de hand die het vaakst verkeerd wordt gespeeld door mensen aan de blackjack tafel. Net als bij een puntentotaal van 17, is het een soort van regel om met een puntentotaal van 18 te passen, ook als dit een soft 18 is. Nu is dit in de meeste gevallen ook de goede tactiek, maar als de deler een 9, 10 of aas open heeft liggen, dan is het niet zo slim om gewoonweg te passen.

Ja, het is waar dat je met een hard 18 een grote kans hebt om bust te gaan als je hit. Daarom is het ook slim om te passen met die hand. Met een soft 18 heb je echter meer mogelijkheden en de kans dat je hand wint als de deler een 9, 10 of aas heeft liggen is erg klein. Het is in dat geval dus slimmer om toch te hitten. Wellicht verbeter je je hand en win je de hand alsnog en anders verlies je een hand die je hoogst waarschijnlijk toch al verloren had.