Menu

Multi Hand Blackjack

multi hand blackjack

Door de enorme populariteit van blackjack, worden er regelmatig nieuwe varianten op het alom bekende spel bedacht. Het merendeel van deze nieuwe probeersels is geen lang leven gegund om uiteenlopende redenen, maar eens in de zoveel tijd is er een nieuwe blackjack variant die het publiek wel weet te bekoren. Zo is Multi Hand Blackjack online één van de meest populaire blackjack varianten die je kunt spelen. Al haalt ook dit spel bij lange niet het aantal spelers dat het originele spel weet te trekken. Maar er gaat natuurlijk ook niets boven het origineel. Dat betekent echter niet dat er geen lol te beleven is aan Multi Hand Blackjack. Integendeel zelfs.

Kleine veranderingen

Als we kijken naar de blackjack varianten die door de jaren heen wel populair zijn gebleven, dan zijn dit bijna altijd varianten die slechts een paar kleine veranderingen aan het basisspel aanbrengen en dus nog er dicht bij het origineel liggen. Dat is bij Multi Hand Blackjack ook niet anders. Er zit eigenlijk geen enkel verschil in regels tussen Multi Hand Blackjack en standaard blackjack. De kaarten zijn hetzelfde waard, de de deler heeft nog steeds een open kaart en ook de uitbetaling is precies hetzelfde als bij standaard blackjack.

Maar, natuurlijk zijn er wel verschillen die dit spel anders maken dan het standaard spel. Zoals de naam al doet vermoeden, is het belangrijkste verschil dat je als speler niet met één hand, maar met meerdere handen tegelijk speelt. Mede daarom zijn de minimum limieten vaak iets lager dan bij normaal blackjack. Dit is gedaan om spelers te verleiden om zoveel mogelijk handen tegelijkertijd te spelen. Hou er ook rekening mee dat als je online speelt er elke ronde met een verse schoen kaarten begonnen wordt. Het tellen van kaarten heeft dus geen enkele zin.

Wanneer wel of niet spelen

Multi Hand Blackjack is een leuk spel als je eens iets anders wilt spelen dan het standaard blackjack spel. Maar door dat je meerdere handen tegelijk speelt en het huisvoordeel van Multi Hand Blackjack wat hoger ligt dan bij normaal blackjack, is het wellicht niet de beste keuze voor spelers met een kleine bankroll. Aan de andere kant kan het juist wel weer een handig spel zijn om een bonus mee vrij te spelen, als dit spel daar niet van uitgesloten is natuurlijk.