Menu

Waar moet een kok van Holland Casino aan denken

Voor de meeste mensen is een bezoek aan Holland Casino een avondje uit. Zeker als je in de weekenden gaat, zijn er vaak optredens te zien terwijl je een potje blackjack speelt of ”en van de andere beschikbare kansspelen. Ze doen bij Holland Casino dan ook erg hun best om er een geslaagd avondje uit van te maken. De restaurants van de verschillende Holland Casino vestigingen dragen elk een belangrijk steentje hieraan bij. Het eten bij elke Holland Casino vestiging is meer dan in orde, dus leek het ons leuk eens te kijken naar het reilen en zijlen binnen zo’n keuken. Waar moet een chefkok bij Holland Casino allemaal rekening mee houden om het de gasten naar de zin te maken?

De juiste producten

Onlangs gaf Bart Biemans, de chefkok van Holland Casino Eindhoven een interview waarin hij uit de doeken deed wat er allemaal van hem wordt verwacht in zijn baan en hoe hij hiermee omgaat. Elke chefkok is bij Holland Casino baas over zijn eigen restaurant en het eten dat in het casino aan bijvoorbeeld de blackjacktafel geserveerd wordt. Er is dus geen overkoepelend menu waar de koks aan moeten voldoen.

Zo serveren ze in Eindhoven Aziatische snacks die niet in alle andere vestigingen te krijgen zijn. Die snacks vinden overigens gretig aftrek bij de bezoekers en staan mede daarom inmiddels al bijna twintig jaar op het menu in Eindhoven. Het tevredenstellen van de bezoekers in de belangrijkste taak van iedereen bij Holland Casino en dus ook van de chefkok. Maar het draait natuurlijk om meer dan alleen snacks. Je kunt immers ook a la carte eten bij Holland Casino.

Elke dag om twaalf uur staat de keukenbrigade al klaar om de gasten te bedienen en om vijf uur gaat het restaurant open voor bezoekers. In de middag komen haast elke dag verse producten binnen en die worden in de middag schoongemaakt en voorbereidt voor de avond. Als je bedenkt dat er op een rustige dag al zo’n duizend bezoekers komen, besef je dat het nooit saai is in de keuken bij Holland Casino.

Creatieviteit

Van de keukenbrigade wordt een hoop creativiteit verwacht. Vanuit het hoofdkantoor worden er wel bepaalde regels opgesteld omtrent het eten, maar deze zijn vrij algemeen en bieden genoeg ruimte voor de chefkok om zijn eigen stempel op de keuken van elke vestiging te drukken. Elke vestiging is immers anders en heeft zo zijn eigen beperkingen om rekening mee te houden en aparte wensen van gasten om aan tegemoet te komen.

Zo is in Eindhoven de opslagruimte die de keuken tot haar beschikking heeft redelijk beperkt. Daarom moeten er creatieve oplossingen gevonden worden om deze ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Omdat er vaak geleverd wordt, worden er telkens maar kleine bestellingen gedaan en kan er makkelijk bijbesteld worden. Hierdoor is de voorraad ook felxibel om tegemoet te komen aan bijvoorbeeld themadagen.

Een goed voorbeeld van de creativiteit en efficiëntie in Eindhoven is het gebruik van de chickenfingers. Deze zijn als snack te bestellen als fingerfood als je bijvoorbeeld blackjack aan het spelen bet. Dezelfde chickenfingers zijn ook terug te vinden op de panini kip die op de lunchkaart staat. Een creatieve en lekkere oplossing dus. Het restaurant in Eindhoven is elke dag geopend. voor alle info.