Nog meer blackjack mythes

Vorige week hebben we het op deze plek gehad over blackjack mythes en hebben toen één van de meest hardnekkige blackjack mythes ontkracht: de mythe dat je er altijd vanuit moet gaan dat de blinde kaart van de deler een 10 punten kaart is. Maar, deze mythe is lang niet de enige die zich de ronde doet met betrekking tot blackjack. Vandaag zullen we weer een paar mythes gaan ontkrachten. Vooral omdat deze mythes je nogal kunnen storen in je spel. Als je deze gelooft, ga je wellicht verkeerde beslissingen nemen op de verkeerde momenten. Dat is natuurlijk alleen maar goed voor de casino’s en dat kan geen enkele speler de bedoeling vinden.

De invloed van slechte spelers

Er zijn nog steeds heel veel blackjack spelers die denken dat de andere spelers aan tafel invloed hebben op hun spel. Zij denken dat als er slechte spelers bij ze aan tafel zitten, dat dit dan invloed heeft op hun spel. Nu is het wellicht waar dat een slechte speler je misschien kan irriteren en dat je jezelf een beetje hierdoor opfokt, waardoor je slechter gaat spelen. Maar, een slechte speler aan tafel heeft geen enkele invloed op de kaarten die je krijgt en dat is natuurlijk vooral wat je spel bepaalt.

Kaartvolgorde is niet heilig

Het idee dat slechte spelers aan tafel een negatieve invloed zouden hebben op je eigen spel hangt nauw samen met de mythe dat er niets Heiligers in blackjack is dan de volgorde waarin de kaarten gespeeld worden. Het grootste nadeel van slechte spelers aan je tafel zou namelijk zijn dat zij die o zo belangrijke kaartvolgorde zouden verstoren met hun slechte spel, waardoor jij niet de kaarten zou krijgen die je anders wel gehad zou hebben.

Sommige mensen gaan zo ver in het eren van deze mythe dat zij zelfs al stoppen als er een nieuwe speler aan tafel komt zitten, omdat dit de kaartvolgorde al zou verstoren. Nu moet je dat natuurlijk vooral doen als je dit een goed idee vindt. Maar als je er wat langer over nadenkt, dan zal je al snek tot de conclusie komen dat dit natuurlijk larie is.

Of je nu alleen aan tafel zit of met tien slechte spelers, het gaat bij blackjack om jouw kaarten en niet die van de andere spelers aan tafel. Het aantal spelers aan tafel en hun niveau veranderen niets aan je kansen om een bepaalde kaart wel of niet te krijgen. Het aantal stokken kaarten waar mee gespeeld wordt is daarbij wel van belang. Want hoe meer stokken, hoe meer er van een bepaalde kaart in het spel zit. Het is uiteindelijk allemaal afhankelijk van de wiskundige kans die je hebt en daar veranderen andere spelers of de kaartvolgorde helemaal niets aan.