Spelregels van Blackjack Switch

blackjack switchIedereen houdt van een potje blackjack! Zowel beginners als gevorderden zien in iedere ronde een nieuwe uitdaging. Voor nieuwe spelers zijn de spelregels relatief eenvoudig te begrijpen en is het spelverloop goed te overzien. Ervaren spelers bestuderen diverse strategieën en stellen zo een complex plan van aanpak op. Naast het traditionele spel steken steeds meer varianten de kop op, met name online. Blackjack Switch valt in die categorie. Wat zijn de regels van Black jack Switch en waar moet je aan denken bij het spelen van dit spel?

Het uitgangspunt van Blackjack Switch

Het doel van een spel blackjack is om dichterbij de 21 te komen dan de dealer. Lukt dat, dan krijg je uitbetaald. Komt de dealer dichterbij – of ga jij zelf over de 21 – dan gaat je inzet verloren. Iedere beurt heb je een aantal mogelijkheden, waaronder een kaart pakken of je beurt passen. Bij Blackjack Switch komt daar een nieuwe optie bij: kaarten omruilen. Wanneer het spel begint, krijg je niet twee, maar vier kaarten gedeeld. De tweede kaart van de eerste hand mag geruild worden met de tweede kaart van de tweede hand. Een voorbeeld: je ontvangt A/2 en 8/9. Het is nu mogelijk de 2 en de 9 te verwisselen. Je blijft dan over met A/9 en 8/2, een veel betere uitgangspositie om de bank te verslaan!

Blackjack Switch spelregels

De basisregels van Blackjack worden in Blackjack Switch enigszins aangepast. Zo stopt de dealer niet bij 17, maar mag deze proberen dichter bij 21 te komen. Daar komt bij dat de dealer in deze spelvariant een hand mag hebben die hoger is dan 21, namelijk 22. Een 22 van de bank is altijd hoger dan een 21 van de speler, behalve bij een Blackjack. Zoals gezegd mag enkel de tweede kaart van het tweede gedeelte geruild worden. Het is toegestaan om iedere hand te verdubbelen, zelfs nadat de kaarten gesplit zijn. Nog één laatste scenario: een speler heeft A/4 en 6/Q. Door de vier en de vrouw te ruilen, heeft de speler een Blackjack. Deze wordt echter beschouwd als een gewone 21 en kan dus door een 21 of 22 van de bank alsnog verslagen worden.

Geschikt voor alle spelers

Iets ander dat mooi meegenomen is, is dat het voordeel van het huis bij Blackjack Switch beperkt is, dus is het geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Bij ieder casino kunnen de spelregels net iets anders zijn. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de regels die gelden bij jou aan tafel!