Menu

Wat houdt “Deck Penetration” in?

Deck Penetration

Als je je al wat meer rondgekeken hebt op het internet naar blackjack tips en je al op zoek bent gegaan naar blackjack strategieën, dan kan het bijna niet anders dan dat je de term “Deck Penetration” weleens bent tegengekomen. Hoewel deze term veel gebruikt wordt op websites waar je blackjack strategieën kunt vinden, is voor veel mensen de precieze betekenis van deze term nog steeds een raadsel. Daarom leek het ons slim eens duidelijk te maken wat deze nu precies betekend en, ook niet onbelangrijk, wat je er nou precies aan hebt.

Deck Penetration

Letterlijk betekent Deck Penetration de diepte van het deck waarmee gespeeld wordt. Hiermee bedoelen ze hoeveel procent van het totaal aantal kaarten dat in het spel zit al gespeeld is. Stel bijvoorbeeld dat je bezig bent met een potje single deck blackjack, er is dan slechts één stok kaarten in het spel, dus 52 kaarten in totaal. Je bent al even aan het spelen en er zijn inmiddels al 34 kaarten gespeeld. In dat geval is de Deck Penetratie 65%, want 65% van allee kaarten in het spel is gespeeld.

Deck Penetration is dus eigenlijk niets meer of minder dan het resterende aantal kaarten in het spel. Als de Deck Penetratie 100% is, zijn er geen kaarten meer en wordt er opnieuw geschud. Vanaf dat moment begin je dus weer met een Deck Penetratie van 0%.

Wat heb je er aan?

Maar wat is er nu zo belangrijk aan die Deck Penetration? Dat ligt er maar net aan hoe je speelt. Als je een recreatieve speler bent, die geen enkele strategie gebruikt en nooit kaarten telt, dan kun je het hele Deck Penetration gebeuren vergeten. Ook als je een simpele strategie gebruikt, waarbij het tellen van kaarten geen rol speelt, heb je weinig aan Deck Penetration. Pas als je echt kaarten gaat tellen wordt Deck Penetratie belangrijk; ongeacht welke vorm van tellen je gebruikt.

Bij het tellen van kaarten is de Deck Penetratie echter erg belangrijk. Hoe hoger de Deck Penetratie is, hoe meer kaarten er gespeeld zijn en hoe meer kaarten je dus geteld hebt. Dus hoe hoger de Deck Penetratie, hoe beter je kunt gaan voorspellen welke kaarten moeten gaan vallen voor jou en de deler. Ben je dus van plan kaarten te gaan tellen, zorg dan dat je ook altijd rekening houdt met de Deck Penetration.

Probeer het gratis uit bij één van de online casino’s.