Yggdrasil lanceert nieuwe blackjackvariant

blackjack strategieYggdrasil Gaming heeft afgelopen maand een nieuwe reeks tafelspellen aangekondigd. De reeks zal bestaan uit drie spellen, blackjack, roulette en barracat. Deze eerstgenoemde, een variant op het traditionele online blackjack, is inmiddels verkrijgbaar, terwijl de andere twee pas later dit jaar op de markt komen. De spellen staan bekend onder de aanstekelijke naam: REDUX™ Tablegames. Wat maakt deze nieuwe variant nu zo anders? En moeten spelers hun blackjack strategie aanpassen?

Het beste van twee werelden

Het spel is een samensmelting van twee spelvarianten die op dit moment veel gespeeld worden: live dealer blackjack en RNG blackjack. Bij live dealer blackjack worden de kaarten gedeeld door een croupier die via een webcam te zien is. Het spel wordt dus als het ware echt gespeeld, terwijl de speler thuis achter de computer of tablet bepaalt wat de volgende stap is. Bij RNG blackjack worden de kaarten uitgedeeld door de computer. Dat gaat sneller, maar heeft als nadeel dat je niet echt contact hebt met de spelers om je heen. Online blackjack van REDUX™ Tablegames combineert beide spelvormen tot één geheel: een variant met een computergestuurde dealer, die je live met vrienden kunt spelen! Spelers kunnen hun blackjack strategie nu dus op elkaar afstemmen.

Sonja: de dame achter de tafel

De computergestuurde dealer bij blackjack heet Sonja. Haar naam is een verwijzing naar de pittige tante uit de jaren tachtig: Red Sonja. Normaal gesproken is het in een computerspel duidelijk te zien dat je met een getekend figuur te maken hebt. De animaties zijn beperkt, of de mogelijkheden tot interactie gelimiteerd. Bij Sonja is dat niet het geval: ze praat niet alleen met de spelers, maar maakt ook opmerkingen over het spelverloop. De game-ontwikkelaars hebben motion capture ingezet om haar bewegingen zo realistisch mogelijk te maken. Haar handen bewegen net als die van een echte croupier. Ook heeft ze zeer herkenbare gezichtsuitdrukkingen.

Aangepaste vorm van Blackjack

Tijdens de sessie kan de speler extra inzetten op verschillende sitepots. Die maken deze variant van online blackjack niet alleen uitdagender, maar ook winstgevender. Ook zijn de REDUX™ Tablegames aangesloten op het netwerk van Yggdrasil. Dat betekent interessante marketingmogelijkheden voor aanbieders. Sonja zelf heeft tijdens de sessie ook wat trucjes achter de hand. Op een aantal momenten tijdens de sessie kan ze invloed uitoefenen op het spel. Spelers zullen hun blackjack strategie dus moeten aanpassen. Het is de bedoeling dat in de loop van het jaar meerdere persoonlijkheden worden geïntroduceerd. Zij zullen ook allemaal hun eigen kenmerken en krachten hebben. Zo kan een (online) casino zelf bepalen welke persoonlijkheid het beste aansluit bij hun spellen!