Menu

Waarde van de Blackjack Kaarten

Met het kiezen van jouw favoriete blackjack strategie is het natuurlijk handig om de waarde van de blackjack kaarten te weten. De waarde van de kaarten bij Blackjack wordt enkel gebaseerd op de nummers en afbeeldingen op de kaarten. Het maakt dus niet uit welke kleur of symbool een kaart heeft voor de waardebepalingen. Jokers worden niet gebruikt bij Blackjack.

Overzicht Kaarten met blackjack waarde

De waarde van de blackjack kaarten is als volgt en geldt dus voor alle kleuren en symbolen hetzelfde:

Kaart Waarde
2 02 punten
3 03 punten
4 04 punten
5 05 punten
6 06 punten
7 07 punten
8 08 punten
9 09 punten
10 10 punten
Boer 10 punten
Vrouw 10 punten
Koning 10 punten
Aas 01 of 11 punten

De waarde van de blackjack kaarten is dus precies hetzelfde als de waarde die ze weergeven. Behalve dus de plaatjes die altijd 10 waard zijn en de Aas die 1 punt of 11 punten waard is, tenminste voor de spelers want de dealer moet de Aas altijd als 11 rekenen wanneer hij aan een puntentotaal is gekomen van 17 punten. Een speler mag de Aas rekenen als 1 punt of als 11 punten net zolang hij zelf wil en wat hem het beste uitkomt. Kortom de blackjack speler kan de waarde van de Aas net zo vaak veranderen als hij wil gedurende het spel.

Een zachte hand (soft hand) bij Blackjack

Bij Blackjack kun je een zachte hand hebben of een harde hand. Een hand bij Blackjack noemen we zacht (soft) als deze een Aas bevat die geteld kan worden als 11 zonder dat het totaal van de hand dan het puntentotaal van 21 overschrijdt

Een harde hand (hard hand) bij Blackjack

Alle andere handen bij Blackjack noemen we harde handen. Een hand bij blackjack noemen we hard als som van de handen simpelweg het totaal is. Indien een harde blackjack hand een Aas bevat kan deze niet voor 11 tellen zonder het totaal te overschrijden.

Hieronder enkele voorbeelden van harde blackjack handen en zachte blackjack handen:

De hand (6 + 10) geeft een harde 16 punten.
De hand (6 + 2 + 9) geeft een harde 17 punten.
De hand (A + 9) geeft een zachte 20 punten.
De hand (A + A) geeft een zachte 12 punten.
De hand (A + A + 6) geeft een harde 18 punten.
De hand (A + 7 + 2) geeft een zachte 20 punten.gratis blackjack spelen