Menu

Blackjack kaarten tellen als winsysteem

blackjack onlineBlackjack is al eeuwenlang misschien wel het meest bekende kaartspel. Het doel is om met de kaarten het cijfer 21 te behalen of daar net onder te komen. Er overheen komen betekent dat je, als je betaalt speelt, je inzet kwijt bent en dus niks wint. Om de winkansen zo hoog mogelijk te maken, zijn er tactieken bedacht om de winkansen zoveel mogelijk te doen stijgen. Het kan gaan om simpele rekensommetjes, maar ook wat ingewikkeldere berekeningen. Hoewel het tellen van kaarten natuurlijk niet wordt aangemoedigd, is het bij Holland Casino niet verboden. Zolang je maar alles in je hoofd doet en niet alles gaat zitten noteren.

Het Hi-Lo systeem

Als je een beginnende speler bent, doe je er goed aan om gebruik te maken van een eenvoudige tactiek. De Hi-Lo variant is daar een uitstekend voorbeeld van. Met dit systeem verdeel je de kaarten in 3 groepen. De kaarten 2 tot en met 6 zijn 1 punt waard, 7 tot en met 9 zijn 0 punten waard en bij 10 tot en met de Aas trek je er -1 vanaf. Met dit systeem komen alle kaarten bij elkaar opgeteld op deze manier tot een waarde van 0 uit. Op basis daarvan kun je je volgende zet bepalen. Je leert dus uit te rekenen of er met name hoge of lage kaarten in het spel blijven, vandaar dus ook de naam van dit systeem.

Het Uston SS systeem

Blackjack kaarten tellen als winsysteemEen systeem waarbij de winkansen hoger liggen, is het Uston SS systeem. Het blijkt zelfs het meest succesvolle systeem te zijn. Andere systemen komen hier qua winkansen niet bij in de buurt. De inzetcorrelatie van het Uston SS systeem is 99%. Dat houdt in dat wanneer er 100 euro is gezet, je volgens het systeem 99 euro terug ontvangt. Je dient hiervoor een goed geheugen te hebben, want dit systeem is wat complexer. Het bestaat uit 6 groepen. De cijfers 2,4 en 6 hebben een waarde van 2, 5 een waarde van 3, 7 heeft een waarde van 1, 8 is 0, het cijfer 9 is -1 en 10 tot en met de Aas is -2. Gelukkig hoef je maar tot 21 te kunnen tellen, dus feitelijk valt de moeilijkheid in het aftrekken en optellen wel mee.
Voordat je je gekozen tactiek inzet voor een bepaald spel, is het slim om vooraf veel te oefenen. Oefenen van Blackjack kan namelijk zeer goed bij waar je kunt kiezen waar je gaat spelen. Zo maak je de tactiek jezelf eigen en loop je de kans op zoveel mogelijk succes te behalen.